Sorteer- en verpakstations met kantoren

Sorteer- en verpakstations met kantoren
./images/projecten/202/fruitmasters-foto-1-960x400.jpg
./images/projecten/202/fruitmasters-foto-2-960x400.jpg
./images/projecten/202/fruitmasters-foto-3-960x400.jpg
./images/projecten/202/fruitmasters-foto-4-960x400.jpg
./images/projecten/202/fruitmasters-foto-5-960x400.jpg
./images/projecten/202/fruitmasters-foto-6-960x400.jpg
./images/projecten/202/fruitmasters-foto-7-960x400.jpg
./images/projecten/202/fruitmasters-foto-8-960x400.jpg
./images/projecten/202/fruitmasters-foto-9-960x400.jpg
Omschrijving:

Fruitmasters is de grootste afzetorganisatie van fruit in Nederland. Sinds mei 2001 beschikt Fruitmasters over één van de modernste sorteer- en verpakstations van Europa.

Het kantoorgebouw van dit sorteer- en pakstation staat bij de ingang van het veilingterrein; een opvallend gebogen kap versterkt de herkenbaarheid, hetgeen in overeenstemming was met de toenmalige visie van Ralph Erskine, vanuit zijn masterplan stationsomgeving.

Interieur
Voor het interieur hebben wij diverse voorstellen gedaan: binnen in de hal treft men een binnentuin met fruitbomen aan en ook de verschillende balies in één stijl zijn van onze hand. In de, achter het kantoor gelegen, bedrijfsruimten is een geautomatiseerd sorteer- en pakstation met unieke robotsystemen. Geheel gebouwd conform de nieuwste Europese richtlijnen voor voedselveiligheid en hygiëne, zoals BRC en HACCP. Fruitmasters komt daarmee tegemoet aan de eisen die de markt stelt. Deze faciliteit kan de eisen en wensen van telers en afnemers optimaal en perfect realiseren.

Installatie
De installatie is een centraal koelsysteem met warmteterugwinning. De koelers voor de appel en perenopslagcellen zijn, om opslag beneden 0 graden Celsius mogelijk te maken, uitgevoerd met heetgasontdooiing. Hierbij wordt gebruik gemaakt van afval warmte uit de koelinstallatie. De op een hogere temperatuurniveau werkende verpakkingsruimten worden indirect met behulp van een koudedrager (water) gekoeld. Indien warmte nodig is om de ruimten in de winter te verwarmen dan zal het water opgewarmd worden m.b.v. afvalwarmte uit de koelinstallatie. Door gebruik te maken van een koudedrager blijft de systeem inhoud van de koelinstallatie beperkt.

Verpakkingsruimten
De verpakkingsruimten zijn uitgevoerd met luchtbehandelingsystemen met tochtvrije en geluidsarme luchttoevoer om een optimaal werkklimaat te realiseren voor de sorteerspecialisten van het verpakkingsstation. De lucht wordt ververst, gedeeltelijk gerecirculeerd, gefilterd en geconditioneerd m.b.v. luchtbehandelingunits. Indien de buitentemperatuur dit toelaat zullen de luchtbehandelingsystemen van deze buitenlucht gebruik maken. Tevens verzorgt de installatie de 'koude' t.b.v. de airco installatie van het kantorencomplex.

Details
Architect
Van Kessel Architectuur en Projectmanagement BV
Status
Opgeleverd
Oplevering
2001
Plaats
Geldermalsen
Categorie├źn
Kantoor- en bedrijfspanden, Agro business
Overig
opening door H.M. koningin Beatrix bruto vloer opp ca. 15.600 m2

Wij bespreken graag uw wensen

MerlevanSonCreatie 76

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin